Våra utvalda viner

Vi har specialiserat oss på klassiska, fruktrena viner med stiltypiskt terroir-tänk. Kvalité kommer i första hand och vi har valt att jobba med en relativt liten portfölj med hög standard och inte tvärt om.

Ladda ned som PDF
Martin Müllen (Mosel)

Sedan tidigt -90tal har Martin Müllen gjort vin i Mosel och huserar över ca 4ha uppdelat i Cröv, Traben och Trarbach. En riktig juvel som gömmer sig under radarn. Med en bred och djup källare, detta är det vinmakarna själv beställer när de är ute på krogen har han blivit omnämnd som en ”kung i Mosel”. För Müllen är ledordet; tålamod, där alla viner får ligga på sin jästfällning och släpps inte innan det anses moget. Många av de torra vinerna har också en del botrytis i sig då det bidrar till en krämighet och ett vin väldigt bra i gastronomiska sammanhang.

-14 Blauer Devon
Slut

-16/17 Kröver Paradies Kabinett Trocken
Slut

-09 Trarbacher Hühnerberg Spätlese Trocken
295 SEK

-07 Kröver Steffensberg Spätlese Feinherb
275 SEK

-06 Trarbacher Hühnerberg Spätlese Trocken
295 SEK

-06 Kröver Paradies Spätlese Trocken
195 SEK

-93 Kröver Steffensberg Auslese

Slut

 

Von Othegraven (Saar)

Med vingårdslägen som Kanzemer Alteberg, Wiltinger Kupp och Ockfener Bockstein så gör Von Othegraven några av de bäste vinerna från Saar. Vineriet har funnits i familjen sedan 1805 och har idag 7 hektar vinmark i branta södersluttningar. Detta är en producent som gör fantastiska knivskarpa, fokuserade och fruktrena viner. 

-17 Max Trocken
175 SEK

-17 Kupp Kabinett
Slut

-17 Altenberg Spätlese
Slut

-17 Kupp Auslese
Slut

Domaine Bernard Gripa

Bernard Gripa har funnits redan från 1930-talet. Då först som odlare men släppte sin första flaska under sin egen domän 1974. Idag är det Fabrice Gripa, med erfarenhet från bl.a. Margret River i Australien, som har tagit över efter sin far och sköter arbetet i vingårdarna. Med totalt 16 hektar gör de hälften rött och hälften vitt, vilket är sällsynt för området. På de branta kullarna i södra St Jospeh arbetar man minutiöst året om endast för hand då det är alldeles för brant att kunna komma åt med några maskiner. Mer unikt är det också att domänens stockar har en snittålder på 65år, med några vingårdar som ligger över 80år. Man producerar fruktrena och mineralrika viner från granitrika jordar som åldras med värdighet. Från endast 3,5 hektar i Saint-Péray producerar de även två unika vita marsanne/roussane-blends.

-15/16 Saint-Joseph Blanc
225 SEK

-15/16 Saint-Joseph Blanc “Le Berceau”
345 SEK

-19 Saint-Peray Les Pins
215 SEK

-16 Saint-Peray “Les Figuiers”
Slut SEK

-NV Cerise Cuveé Rouge
145 SEK

-18 Saint-Joseph Rouge
255 SEK

-15 Saint-Joseph Rouge “Les Berceau”
Slut 

-98 Saint-Joseph Rouge “Les Berceau”
Slut

Azienda Agricola Brezza

I hjärtat av byn Barolo huserar Azienda Agricola Brezza. En av de producenterna som är riktigt gamla i gamet här. Grundat redan 1885 och släppte sin första årgång 1910 är de nu inne på fjärde generationen vinmakare i familjen. Förutom olivlundar har de ca 17 hektar vinmark med de äldsta på ca 70år där stockarna fortfarande producerar frisk frukt och alla deras viner kommer från familjens ägor. Alla viner lagras endast på stora 3000liters fat av slovensk ek enligt klassisk tradition. Domänen är ekologiskt certifierad och de använder ingen tillsatt jäst eller filtrering av vinerna.

-15 Dolcetto d’Alba
Slut

-15 Lange Freisa
Slut

-14 Barbera d’Alba Vigna Santa Rosalia
Slut

-14 Barolo DOCG
Slut

-12 Barolo Cannubi
Slut

-12 Barolo Sarmassa
Slut

-79 Barolo Bricco Sarmassa
Slut

-82 Barolo Bricco Sarmassa
Slut

Azienda Agricola Cascina Vano

Cascina Vano drivs idag av Bruno Rivetti och håller till utanför Neive, de har en lång historia som sträcker sig så lång tillbaka som 1800-talet. De jobbar efter klassiska metoder med lång macceration och lagring på stora Slovenska botti. De gör allt från enkel härilg Dolcetto till sin fatastiska vingårdsbetäcknade Canova Barbaresco.

-17 Barbera d’Alba Superiore
Slut

-18 Dolcetto d’Alba Superiore
125 SEK

-08 Barbaresco
Slut

Cuchet-Beliando

Trots att fastigheten har varit i drift sedan mitten av 1800-talet var det inte förens ca 1970 som Catherine Cuchet-Beliando gjorde ett namn av detta vin. All frukt kommer från domänens egna Chaillot-vingårdar och görs i mycket liten skala. I klassisk Cornas-stil lagras det två år på fat och sedan tre år på flaska innan det släpps. Med en otroligt liten produktion är detta ett unikt, fruktrent och stiltypiskt Cornas-vin som sällan har exporterats eller setts utanför Frankrikes stjärnkrogar.

-14 Cornas
Slut

-12 Cornas
Slut

Nostra Vita

På sina 2ha vinmark har Annibale och Elena odlat frukt sedan 2000. Vingårdarna är planterade på 450möh och ger ett perfekt mikroklimat för Sangiovese att växa. Deras passion för konst, natur och lokal historia eggade ett intresse för att producera vin och 2004 kunde de göra sin första skörd. Detta är ett sant familjeföretag där allt är ett resultat av gemensamt arbete av Annibale, Elena och deras tre döttrar. Allt ifrån skörd till paketering görs för hand och även etiketterna är handmålade och varje flaska unik!

-13 Rosso di Montalcino
Slut

-06 Rosso di Montalcino
Slut

-11 Brunello di Montalcino
Slut

-06 Brunello di Montalcino
Slut

-10 “Lupo” Brunello di Montalcino
Slut

Vill du beställa?
Kontakta oss